Zo stimuleer jij jouw kind om meer te bewegen

Inmiddels weet vrijwel iedereen dat voldoende beweging enorm belangrijk is voor het lichaam en de geest. Toch bewegen steeds meer kinderen tegenwoordig erg weinig. Niet eens de helft van de jongeren behaalt de norm van zestig minuten beweging per dag. Onvoldoende beweging kan leiden tot behoorlijk wat problemen. Denk hierbij aan gezondheidsproblemen, maar ook de mogelijke geestelijke achterstand. 

Als ouder heb jij behoorlijk veel invloed op de hoeveelheid beweging van jouw kind(eren). Hierdoor is het enorm belangrijk dat de ouders de kinderen stimuleren voldoende in beweging te komen. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. De kinderen zijn inmiddels behoorlijk vastgeplakt aan hun iPad, waardoor het buitenspelen lang niet meer interessant is. Hoe stimuleer jij jouw kind alsnog om in beweging te komen? Wij geven vier tips.

Beweeg mee met jouw kind

Kinderen nemen een voorbeeld aan hun ouders. Zodra hun ouders in actie komen, zullen zij volgen. Dit geldt ook voor de beweging. Door actief in beweging te komen, zal jouw kind al te graag meedoen. Neem samen een duik in het zwembad of kom in actie op het voetbalveld. Ook in eigen tuin kun je gemakkelijk in beweging komen. Zo kan het plaatsen van een voetbalgoal of rebounder al voldoende zijn om jouw kind in beweging te laten komen. Vooral als jij ook actief meedoet.

Beperk het gebruik van apparatuur

Zolang de kinderen vrij zijn in het gebruik van hun iPad of mobiel, zullen de kinderen niet snel de neiging hebben om in beweging te komen. Door afspraken te maken rondom het gebruik van de apparaten, zal het kind ook tijden moeten doorkomen zonder apparatuur. Op die momenten zal het kind vaak op pad gaan, waardoor hij of zij in beweging komt.

Reageer enthousiast op beweging

Zodra ouders enthousiast reageren op iets of iemand, zullen de kinderen dit enthousiasme delen. Kinderen zullen dan ook graag in beweging komen als zij weten dat zijn of haar ouders enthousiast zullen reageren op de situatie. Het enthousiasme motiveert de kinderen zodanig, dat zij graag in beweging zullen komen. Kinderen willen immers graag hun ouders trots maken.

Meld jouw kind aan bij een sportclub

Je kunt ook samen met jouw kind op zoek gaan naar een geschikte sport. Op die manier zal jouw kind in beweging komen en bovendien contacten leggen met andere kinderen. Dit zal niet enkel invloed hebben op de motoriek en gezondheid van jouw kind, maar ook op de sociale vaardigheden. Dat is mooi meegenomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *